Direktlänk till inlägg 17 november 2020
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
1 kg potatis av mjölig sort
250 g fryst bladspenat
1 rejäl klick smör
ca 2 dl mjölk
salt, nymalen svartpeppar och muskot
600 g vit fisk
2 dl crème fraiche
skal och saft av en halv citron (klyfta och spara den andra halvan)
½ dl dill, färsk eller fryst
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skala och koka potatisen.
Klicka i smör, krydda med salt och peppar och mosa ihop med mjölken till ett mos.
Blanda i muskotnöt och den tinade spenaten.
Lägg fisken på rad i mitten i en ugnsfast form.
Salta.
Klicka eller spritsa moset runt fisken.
Blanda crème fraiche med rivet citronskal, citronsaft, dill, salt och peppar.
Bred såsen över fisken. Lägg citronklyftorna ovanpå såsen.
Gratinera fisken mitt i ugnen, ca 30 minuter, tills fisken är genomstekt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|