Direktlänk till inlägg 9 december 2020
Ingredienser:
1,5 dl vispgrädde
190 g lakritskola (till exempel Kick eller annan lakritsfudge)
100 g mörk bakchoklad
150 g ljus bakchoklad
200 g vit bakchoklad
frystorkade jordgubbar
flingsalt
Gör så här:
Koka upp grädden försiktigt i en kastrull.
Bryt ner lakritskolan och smält den i grädden under omrörning.
Bryt ner den mörka och den ljusa chokladen i bitar.
Lägg i kastrullen och låt smälta under omrörning.
Fyll små bakformar till hälften med lakritschokladsmeten.
Ställ dem i kylen så att de stelnar.
Bryt den vita chokladen i bitar och smält under omrörning över vattenbad.
Toppa lakrits- och chokladtryfflarna med vit choklad.
Strö över frystorkade jordgubbar och flingsalt.
Ställ in dem i kylen igen så att de svalnar och sätter sig.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|