Direktlänk till inlägg 16 december 2020
Antal: 18 bollar
Ingredienser:
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
150 g mörk choklad
1 msk neutral olja
½ dl lakritsströssel
Gör så här:
Skär marsipanen och nougaten i vardera 18 bitar (för 18 st bollar).
Rulla marsipan och nougat var för sig till bollar, börja med nougaten och ställ dom i kylen i 10 minuter. Rulla nougaten i lakritsströssel.
Platta ut marsipanen i handflatan och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen.
Rulla försiktigt till en jämn boll.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål.
Smält chokladen över ett vattenbad i en kastrull.
Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten under och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Rör ner oljan i chokladen och häll upp i en eller ett glas, det är lättare att doppa då.
Doppa marsipankulorna i chokladen.
Ta hjälp av två gafflar.
Lägg dem på ett bakplåtspapper strössla på med godis och strössel innan chokladen har stelnat.
Doppa ca fyra bollar på raken och garnera så blir det bra.
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|