Direktlänk till inlägg 7 november 2023
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1 msk smör
ca 150 gram blåbär
Tillbehör:
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Tillsätt lite av mjölken och rör till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och äggen.
Smält smöret i en stekpanna och häll det sedan i smeten, under omrörning.
Blanda försiktigt ner blåbären, utan att de går sönder och färgar smeten blå.
Häll cirka en halv deciliter smet i stekpannan åt gången.
Vänd när smeten stelnat något och bubblor syns på ytan av pannkakan.
Vispa grädden och blanda i vaniljsocker.
Servera grädden till pannkakorna.
Ät och njut!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|