Direktlänk till inlägg 30 december 2023

Ölfriterad halloumi med rotselleripuré & picklad lök

Av Maria - 30 december 2023 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Picklad lök:
1-2 rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
 
Rotselleripuré:
600 g rotselleri
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk smör
1 tsk citron, saften
salt
peppar

Grönkålschips:
200 g grönkål
1 msk neutral olja
salt

Ölfriterad halloumi:
2 halloumiostar
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl öl
0,5 tsk salt
0,5 dl vetemjöl, till panering
ca 1 l frityrolja
 
Gör så här:
Picklad rödlök:
Skala och hyvla löken tunt.
Gärna på mandolin.
Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål och lägg ner löken.
Låt stå i kyl i 60 minuter, men gärna längre.

Rotselleripuré:
Skala och tärna rotselleri.
Lägg ner sellerin i en kastrull, tillsätt grädde och vatten och låt koka under lock på svag värme tills rotsellerin är mjuk.
Plocka ut rotsellerin ur kastrullen och mixa slät.
Späd med kokvätskan till önskad konsistens.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Grönkålschips:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönkålsbladen från stjälkarna och massera in olja.
Krydda med salt och rosta i ugnen i ca 15 minuter.

Ölfriterad halloumi:
Fyll en kastrull eller stekpanna med höga kanter med olja.
Hetta upp till 160 grader.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
Slå över ölet i omgångar och vispa till en slät smet.
Halvera halloumiostarna och vänd i ca 0,5 dl vetemjöl.
Vänd sedan i frityrsmeten och sänk sedan ner en bit i taget i oljan.
Fritera i ca 3 minuter eller tills de är gyllene och fina.
Ta upp halloumin med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera allt tillsammans i en snygg uppläggning!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards