Direktlänk till inlägg 30 december 2023

Ölfriterad halloumi med rotselleripuré & picklad lök

Av Maria - 30 december 2023 14:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Picklad lök:
1-2 rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
 
Rotselleripuré:
600 g rotselleri
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk smör
1 tsk citron, saften
salt
peppar

Grönkålschips:
200 g grönkål
1 msk neutral olja
salt

Ölfriterad halloumi:
2 halloumiostar
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl öl
0,5 tsk salt
0,5 dl vetemjöl, till panering
ca 1 l frityrolja
 
Gör så här:
Picklad rödlök:
Skala och hyvla löken tunt.
Gärna på mandolin.
Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål och lägg ner löken.
Låt stå i kyl i 60 minuter, men gärna längre.

Rotselleripuré:
Skala och tärna rotselleri.
Lägg ner sellerin i en kastrull, tillsätt grädde och vatten och låt koka under lock på svag värme tills rotsellerin är mjuk.
Plocka ut rotsellerin ur kastrullen och mixa slät.
Späd med kokvätskan till önskad konsistens.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Grönkålschips:
Sätt ugnen på 150 grader.
Riv grönkålsbladen från stjälkarna och massera in olja.
Krydda med salt och rosta i ugnen i ca 15 minuter.

Ölfriterad halloumi:
Fyll en kastrull eller stekpanna med höga kanter med olja.
Hetta upp till 160 grader.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
Slå över ölet i omgångar och vispa till en slät smet.
Halvera halloumiostarna och vänd i ca 0,5 dl vetemjöl.
Vänd sedan i frityrsmeten och sänk sedan ner en bit i taget i oljan.
Fritera i ca 3 minuter eller tills de är gyllene och fina.
Ta upp halloumin med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera allt tillsammans i en snygg uppläggning!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Av Maria - Onsdag 15 maj 08:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards