Direktlänk till inlägg 18 januari 2024

Lax med frasigt parmesan- & basilikatäcke

Av Maria - 18 januari 2024 08:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 10-15 minuter


Ingredienser:

600 g laxfilé
1 dl pankoströbröd
1 dl parmesanost, riven
0,5 kruka färsk basilika, finhackad
1 klyfta vitlök, riven 
2-3 msk olivolja
salt
svartpeppar, nymalen

Potatismos med créme fraiche:
900 g mjölig potatis
50 g smör, brynt
2 dl crème fraîche
1 citron, rivet skal
salt
vitpeppar, nymalen

Topping:
0,5 kruka färsk basilika
50 g smör, brynt
0,5 citron, i klyftor
 
Gör så här:
Parmesan- och basilikalax:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och salta lätt.
Blanda panko, parmesan, basilika, vitlök och olivolja i en bunke.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela blandningen över laxen.
Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter.
 
Potatismos med crème fraiche:
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Bryn smöret och blanda i crème fraiche och rivet citronskal.
Håll den ljummen på spisplattan.
Häll av potatisen och pressa genom en potatispress.
Blanda i den brynta smörblandningen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera fisken med mos och brynt smör, basilkablad och en citronklyfta.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards