Direktlänk till inlägg 24 januari 2024

Vit chokladmousse med champagnemarinerade hallon & havreflarn

Av Maria - Onsdag 24 jan 12:00

Antal: 4-6 portioner


Ingredienser:

Vit chokladmousse:
150 g vit bakchoklad, smält över vattenbad
1 ägg, uppvispat
2 dl grädde, vispad
1 dl kvarg 10 %
 
Champagnemarinerade hallon:
250 g frysta hallon, tinade
0,5-0,75 dl champagne (eller mousserande vin)
0,5 msk strösocker
färsk citronmeliss

Servering:
8-12 havreflarn [2 havreflarn/glas]
 
Gör så här:
Hacka ner och smält chokladen försiktigt i en kastrull.
Är du osäker och inte känner din spis – kör över vattenbad.
Låt den inte bli allt för varm, bara precis smälta.
Vispa grädden tjock och fluffig, ställ åt sidan.
Vispa upp ett helt ägg med elvisp riktigt fluffigt.
Vispa samtidigt försiktigt ner den smälta chokladen successivt.
Rör i kesellan och vänd till sist ner grädden.
Ställ in i kylskåpet en stund medan havreflarnen krossas. 
Mortla som jag gör eller krossa havreflarnen grovt i en platspåse.
Fördela krosset i botten på t ex champagneglas.
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas.
Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen.
Häll upp de tinade hallonen i en skål.
Strö över socker och toppa med champagne.
Låt marinera till servering (ca 15-20 min) Rör inte för mycket, man vill försöka bevara bären hela!

Servering:
Ta ut glasen med den härliga moussen som fått stelna till lite.
Lägg på champagnemarinerade hallon (men låt överflödig vätska få rinna av lite).
Toppa nyårskreationen med lite citronmeliss!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards