Alla inlägg under januari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Lammspett:
200 gr grytbitar av lamm eller 200 gr lammfilé som du tärnar
Några kvistar hackad färsk timjan
1 krossad färs vitlök
chili flakes
Vitlökssås:
1 liten gräddfil
2 pressade vitlökar
salt och peppar
Gör så här:
Trä lammbitarna på spett.
Gnid in krossad vitlök på köttet och strö över timjan och chiliflakes.
Låt stå i ugnen ca 10 -15 minuter eller lägg dem på grillen.
Blanda alla ingredienser till vitlökssåsen.
Servera lammspetten med såsen och tex klyftpotatis.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
200 gr extra rökt skinka
2 tomater
1 burk majs
1/2 röd lök
1 burk creme fraiche
Gör så här:
Hacka skinkan i bitar, skiva tomater i klyftor och hacka löken fint.
Blanda creme fraiche med majs, löken, tomaterna och skinkan.
Strö över lite rostad lök.
Servera med en fralla till.
Används gärna som tillbehör till tex bakad potatis.
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
Kyckling:
2 stora kycklingfiléer
2 skalade skivade päron
2 matskedar pesto
saft från en pressad lime
Couscous-sallad:
Couscous till 2 personer
2 tomater
2 msk färsk eller frusen koriander
1 dl gröna bönor
Gör så här:
Kyckling:
Lägg kycklingfiléerna i botten på en ugnsform.
Lägg päronskivorna runt om lite hullerombuller.
Häll över saften från limen och klicka sedan peston över kycklingfiléerna.
Låt detta stå i ugnen i 225 grader i ca 30-40 minuter.
Couscous-sallad:
Blanda allt i en stor skål.
Kan ätas både varm och kall.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
Ugn: 225 grader, ca 40 minuter + 225 grader, 40 minuter
Ingrdienser:
Lax:
500 gr färsk laxfilé
1 påse ginger marinad Santa Maria
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Potatisgratäng:
8 stora skivade potatisar
1 gul lök
1 purjolök
1 liten zucchini
2 pressade vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven stark ost
Gör så här:
Lax:
Lägg laxfilén i en ugnsform, häll över marinaden och låt stå i ugnen 225 grader i ca 40 minuter.
Potatisgratäng:
In i ugnen på 225 grader i 40 minuter.
Jäsning: 30 minuter
Ugn: 250 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
1 paket jäst (söta degar)
5 dl mjölk
1 dl socker
150 gr rumstempererat margarin
1 msk vaniljsocker eller 1 krm stött kardemumma
12 dl vetemjöl
Smör, socker och kanel vid utbakning
Vispad ägg och pärlsocker
Gör så här:
Värm mjölk till 37 grader och blanda detta med jästen.
Tillsätt vaniljsocker eller kardemumma samt socker och rör om.
Blanda ner bitar av det rumstemperade smöret och blanda sedan i mjöl.
Blanda till en smidig deg i minst 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
När degen är färdigjäst dela den i fyra delar och kavla ut till en stor fyrkant.
Bred smör och strö socker och kanel på den utkavlade degen och dela i remsor som du sedan viker dubbelt och snurrar ihop till en snäcka.
Pensla vispat ägg på snurran och strö över pärlsocker.
Grädda i ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|