Direktlänk till inlägg 28 december 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt frysta gyozaplattor
FYLLNING:
300 g kycklingfärs eller fläskfärs
3 msk ljus soja
2 cm ingefära, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
1½ msk sesamolja
1 msk farinsocker
1 tsk fisksås
1 liten morot, finhackad
1 dl vitkål, fint hackad
DIPPSÅS:
1 dl japansk eller koreansk soja
½ dl risvinäger
½ röd chili, tunt skivad
1 msk farinsocker
Rapsolja till stekning
Wasabirucola eller någon annan sallad till servering
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås.
Häll detta över färsen och blanda väl.
Tillsätt grönsakerna och rör samman.
Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning.
Lyft kanterna och pressa dem mot varandra.
"Lås" ihop dem genom att fukta kanten med lite vatten och sen vika.
Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra.
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra.
När botten är gyllene och krispig, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter.
Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|