Direktlänk till inlägg 28 december 2011

Koreanska dumplings med sötsur dipp

Av Maria - 28 december 2011 15:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

pkt  frysta gyozaplattor


FYLLNING:
300 g  kycklingfärs eller fläskfärs
3 msk  ljus soja
2 cm  ingefära, riven
1  vitlöksklyfta, pressad
 msk  sesamolja
1 msk  farinsocker
1 tsk  fisksås
1  liten morot, finhackad
1 dl  vitkål, fint hackad


DIPPSÅS:
1 dl  japansk eller koreansk soja
½ dl  risvinäger
½  röd chili, tunt skivad
1 msk  farinsocker
Rapsolja till stekning
Wasabirucola eller någon annan sallad till servering

 

Gör så här:


Blanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås. 
Häll detta över färsen och blanda väl.

Tillsätt grönsakerna och rör samman. 
Fyll gyozaplattorna med ca halv matsked fyllning.

Lyft kanterna och pressa dem mot varandra.

"Lås" ihop dem genom att fukta kanten med lite vatten och sen vika.

Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra. 

Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. 
När botten är gyllene och krispig, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter. 
Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards