Direktlänk till inlägg 29 december 2011
Ingredienser:
KOREANSKA PANNKAKOR:
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl vatten
1 stort ägg
0,5 msk misopaste
1 krm salt
15 cm purjolök(det gröna)
Neutral olja till stekning
DIPPSÅS:
2 msk japansk eller koreansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk socker
1 liten klyfta vitlök, riven
½ röd chilifrukt, tunt skivad
1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här:
Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen.
Låt smakerna gifta sig medan du gör pannkakan.
Vispa samman vetemjöl, vatten, misopaste och salt till en jämn smet.
Vispa samman ägget med en gaffel.
Blanda med smeten.
Lägg ganska generöst med olja i botten på stekpannan.
Lägg i smeten och stek på medelvärme tills pannkakan är gyllene i botten.
Vänd och stek på andra sidan till den är frasig och gyllene.
Servera genast i bitar med dippsåsen.
Ät gärna med pinnar!
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|