Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
ca 250 g tärnad laxfilé
ca 2 dl limejuice (ca 5 pressade limefrukter)
ca 200 g räkor (med skal)
1 avokado
2 salladslökar
1 röd spansk peppar (inte för stark)
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk koriander
Olivolja
Salt
Gör så här:
Laxen ska ligga i frysen i tre dygn innan man gör i ordning rätten.
Skär laxfilén när den är halvtinad så är det lätt att få till snygga små tärningar.
Lägg laxtärningarna i en skål.
Pressa limefrukter så att du får tillräckligt med juice till att täcka laxen.
Blanda om, plasta skålen och ställ kallt i ca ett dygn.
Skala räkorna, skär avokadon i små tärningar, skiva salladslöken tunt.
Hacka pepparfrukten och vitlöksklyftan fint.
Häll bort överflödigt limejuice från bunken med lax.
Blanda sedan ner räkor, avokado, salladslök, pepparfrukt och vitlök.
Klipp ner den färska koriandern, ringla över lite olivolja och smaka av med salt.
Blanda väl och servera i snygga glas.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|