Direktlänk till inlägg 4 juli 2013
Antal: 4-8 portioner
Ingredienser:
4 portioner quinoa
100 g machesallad eller annan småbladig sallad
200 g fetaost, i bitar
4 nektariner
Senaps- & honungsdressing:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
3 msk olivolja
Salt
1 tsk timjan, lite mer om den är färsk
Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
Har du buljong hemma kna du använda det.
Blanda den något avsvalnade quinoan med sallad och fetaost.
Skär nektarinerna i klyftor eller halvor.
Grilla på grillen eller grillpanna och lägg ovanpå salladen.
Blanda vinäger, senap och honung.
Droppa ner oljan försiktigt medan du rör.
Blanda i salt och timjan.
Tips!
Machesallad har nötig smak och innehåller bland annat järn, B-vitamin och omega 3-fettsyror.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|