Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013
4-6 portioner
100 g smör
100 g socker
100 g mörk choklad
3 stycken ägg
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa samman äggen i en bunke. Smält smör, socker och choklad. Häll därefter ner äggen till chokladsmeten och vispa samman ordentligt. Klä en bakform med avtagbarkant med bakplåtspapper.
Smörj bakplåtspappret och kanterna på formen med smör och häll ner smeten i formen. Ugnsbaka i 20-30 minuter eller tills kakan stelnat. Prova gärna med en sticka för att avgöra om den är klar eller inte. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Den kommer sjunka ihop litegrann.
Den här kakan gör sig bättre dagen efter, så låt den gärna sätta sig i kylskåpet över natten.
Fläderkräm
1,5 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl outspädd flädersaft
2 äggulor
1 msk maizena
Koka upp grädde, socker och saft i en kastrull. Under tiden vispa ägg och maizena fluffigt i en bunke. Häll sakta den varma gräddblandningen över de vispade äggen och vispa med en elvisp under tiden.
När allt är blandat häll tillbaka krämen i kastrullen och ställ den åter på plattan. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Låt sedan svalna helt.
Kokosgrädde
1 dl vispgrädde
1 burk kylskåpskall kokosmjölk
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa grädden. Vänd den kylskåpskalla kokosmjölken upp och ner och öppna den underifrån. Häll av vattnet och gröp sedan ur grädden som är kvar i burken och häll ner den i vispgrädden. Vispa ytterligare i 3-5 minuter, tills mjuka toppar bildas. Vispa därefter ner florsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Du behöver också:
Färska bär
SERVERA SÅ HÄR:
Bryt chokladkakan i mindre bitar genom att dra isär den med händerna. Gärna i olika storlekar på bitarna. I glappen mellan bitarna varvar du klickar av fläderkräm och kokosgrädde. Toppa med färska bär.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|