Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013

Bruten chokladkaka med fläderkräm, kokosgrädde & färska bär

Av Maria - 18 oktober 2013 17:00

Chokladkaka 

4-6 portioner

100 g smör
100 g socker
100 g mörk choklad
3 stycken ägg

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa samman äggen i en bunke. Smält smör, socker och choklad. Häll därefter ner äggen till chokladsmeten och vispa samman ordentligt. Klä en bakform med avtagbarkant med bakplåtspapper.

Smörj bakplåtspappret och kanterna på formen med smör och häll ner smeten i formen. Ugnsbaka i 20-30 minuter eller tills kakan stelnat. Prova gärna med en sticka för att avgöra om den är klar eller inte. Ta ut kakan och låt den svalna helt. Den kommer sjunka ihop litegrann.

Den här kakan gör sig bättre dagen efter, så låt den gärna sätta sig i kylskåpet över natten.

Fläderkräm

1,5 dl vispgrädde
2 msk socker
1 dl outspädd flädersaft
2 äggulor
1 msk maizena

Koka upp grädde, socker och saft i en kastrull. Under tiden vispa ägg och maizena fluffigt i en bunke. Häll sakta den varma gräddblandningen över de vispade äggen och vispa med en elvisp under tiden.

När allt är blandat häll tillbaka krämen i kastrullen och ställ den åter på plattan. Låt krämen sjuda tills den tjocknar. Låt sedan svalna helt.

Kokosgrädde

1 dl vispgrädde
1 burk kylskåpskall kokosmjölk
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa grädden. Vänd den kylskåpskalla kokosmjölken upp och ner och öppna den underifrån. Häll av vattnet och gröp sedan ur grädden som är kvar i burken och häll ner den i vispgrädden. Vispa ytterligare i 3-5 minuter, tills mjuka toppar bildas. Vispa därefter ner florsocker och 1 tsk vaniljsocker. 

Du behöver också: 

Färska bär

SERVERA SÅ HÄR: 

Bryt chokladkakan i mindre bitar genom att dra isär den med händerna. Gärna i olika storlekar på bitarna. I glappen mellan bitarna varvar du klickar av fläderkräm och kokosgrädde. Toppa med färska bär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards