Direktlänk till inlägg 9 november 2013
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
500 g laxfilé med skinn
2 msk fänkålsfrön
1 tsk vitpepparkorn
3 msk salt
3 msk strösocker
1 citron, finrivet skal (endast det gula)
½ dl hackad dill
2 tsk fänkålsfrön, torrostade
Hyvlad fänkål:
1 fänkål
1 msk olivolja
½ citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
Salt
Gör så här:
Mortla fänkålsfrön och vitpeppar, blanda med salt, socker och citronskal.
Gnid in laxen med kryddblandningen.
Lägg laxen i en plastpåse och lägg påsen i en form med skinnsidan uppåt.
Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme, så att salt och socker smälter.
Ställ i kylskåp och låt grava 2 dygn, vänd påsen efter 1 dygn.
Häll av vätskan och torka av laxen.
Klappa in laxen med dillen och skär i tunna skivor.
Hyvlad fänkål:
Hyvla fänkålen tunt med mandolin eller osthyvel.
Vänd ihop med olivolja och citron, smaka av med salt.
Lägg upp laxen på ett serveringsfat.
Strö över rostade fänkålsfrön och servera med den hyvlade fänkålen och hovmästarsås.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|