Direktlänk till inlägg 10 november 2013

Grönkålssnurror

Av Maria - 10 november 2013 19:45

Antal: 12-15 stycken

Jäsning: ca 40 minuter + ca 20 minuter

Ugn: 225 grader, ca 7-9 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

1 dl mjölk

1½ dl vatten

2 msk olja

1 msk honung

1 tsk salt

6-7 dl dinkelsikt


Fyllning:

200 g förvälld eller fryst grönkål

1½ dl riven cheddarost

½ dl hackade valnötter

Salt

Peppar


Gör så här:

Smula jästen i en degbunke.

Blanda mjölk och vatten och värm till 37 grader.

Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen löser sig.

Tillsätt oljan.

Rör ner en tredjedel av mjölet, salt och honung.

Blanda ner resterande mjöl och arbeta till en smidig deg.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.


Förbered fyllningen:

Fräs grönkålen i smör några minuter och lå svalna.

Salta och peppra en aning.


Knåda degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel ca ½ cm tjock.

Bred ut grönkålen och strö över ost och valnötter.

Rulla ihop till en rulle och skär rullen i bullar.

Lägg bullarna i formar.

Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter.


Grädda i 225 grader ca 7-9 minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards