Direktlänk till inlägg 19 november 2013
Antal: 8 bufféportioner
Ugn: 125 grader, ca 2½ timme + ca 15 minuter
Ingredienser:
2 kg tjocka revbensspjäll
1 liter äppelmust
2 kanelstänger
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
Gör så här:
Häll äppelmusten i en vid kastrull.
Tillsätt kanel, ingefära och salt.
Koka ihop utan lock på medelvärme tills ca 2 dl återstår och du har en simmig glaze.
Skär revbensspjällen i stora bitar och lägg i en ugnsform.
Spara ca ½ dl av glazen och pensla resterande på spjällen.
Tillaga mitt i ugnen ca 2 ½ tim tills de är möra.
Vänd och ös spjällen då och då under tiden.
Pensla till sist köttsidan på revbensspjällen med den sparade glazen och tillaga ca 15 min till.
Servera revbenen till äppelsallad med kryddsocker och citrus.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|