Direktlänk till inlägg 27 november 2013
Antal: 8 bufféportioner
Ingredienser:
150 g kokt kall potatis
150 g kallrökt lax i bit
2 hårdkokta ägg
1 dl créme fraiche
½ dl inlagd gurka, hackad
3 msk gräslök, hackad
50 g forellrom
Salt
Nymald vitpeppar
Till garnering:
Rödlök, hackad
Gräslök
Gör så här:
Skala potatisen.
Skär potatis och lax i små tärningar.
Skala och hacka äggen.
Blanda ihop créme fraiche, gurka, gräslök och rom.
Vänd försiktigt ner potatis, lax och ägg.
Smaka av med salt och peppar.
Garnera med hackad rödlök och gräslök vid servering.
Gubbröra innehåller vanligtvis ansjovis, men blir verkligen god med rökt lax.
Röran fungerar lika bra på julbordet, som nattamat eller som aptitretare på knäckebröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|