Direktlänk till inlägg 29 november 2013
Antal: ca 40 bullar
Jäsning: 1 timme + 30 minuter
Ugn: 225 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
Bulldeg:
150 g smör
5 dl mjölk
½ g (1 pkt) saffran
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1½ dl strösocker
13-15 dl vetemjöl
Fyllning:
Rivet skal och saft av 2 apelsiner
3 dl russin
100 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1-2 msk vetemjöl
150 g mandelmassa
Topping:
1 ägg
150 g mandelspån
3 msk pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölk och saffran och låt vätskan bli fingervarm.
Smula ner jästen i en bunke och blanda med degvätskan.
Blanda ner salt, socker och vetemjöl.
Spara lite av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen smidig i ca 10 minuter.
Låt den sedan jäsa i ca 1 timme eller tills den är dubbelt så stor.
Häll sedan apelsinsaften i en liten kastrull tillsammans med russinen.
Låt koka upp och sedan svalna.
Mjöla bakbordet och stjälp upp degen.
Knåda den fast och smidig.
Dela degen i två lika stora bitar.
Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30*50 cm.
Rör samman det mjuka smöret, rivet apelsinskal, strösocker och mandelmassa.
Fördela krämen på de två degplattorna.
Krama ur russinen och strö dem över mandelmasskrämen.
Pudra över 1-2 msk vetemjöl.
Rulla samman från långsidan.
Skär rullen i 2-3 cm tjocka skivor och lägg dem i pappersformar.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över mandelspån och/eller pärlsocker.
Grädda bullarna i 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|