Alla inlägg under februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4-8 skivor färsk skinka (ca 600 g)
Salt
Peppar
1 rödlök
2 msk ädelost
2 msk fransk ljus senap
Gör så här:
Bulta ut köttskivorna lätt.
Lägg ut dem på arbetsbordet.
Skala och finhacka löken.
Fräs den mjuk och glansig i lite smör.
Blanda samman löken med ost och senap.
Salta och peppra köttet.
Fördela lökröran på ena halvan av schnitzlarna och vik över den andra halvan.
Fäst med tandpetare.
Stek schnitzlarna gyllene på båda sidorna, ca 3-4 minuter i lite smör.
Bjud klyftpotatis till.
Härlig uppiggare på morgonkvisten!
Häll rikligt kall tomatjuice i ett glas.
Smaksätt med några stänk tabasco, pressad citronsaft, salt och svartpeppar.
Stick ner en stjälk blekselleri.
Njut!
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 200 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 msk kakao
Fyllning:
50-75 g mjölkchoklad
Garnering:
50 g vit choklad, hackad
Gör så här:
Mixa smör och strösocker väl.
Tillsätt vetemjöl och kakao.
Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie.
Låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rullen i ca 25 bitar.
Skär mjölkchokladen i lika många bitar.
Lägg en chokladbit på varje degbit och nyp ihop och rulla till kulor.
Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt dem svalna något.
Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den tunt över kakorna.
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
3 gula lökar
1 hel vitlök
1 msk olivolja
200-400 g grytbitar av oxkött
2 liter grönsaksbuljong
1/4 vitkålshuvud
2 morötter i slantar
2 potatisar i bitar
1 msk vinäger
Salt
Peppar
1 tsk torkad chili
Gör så här:
Skala och hacka gul lök och vitlök och stek dem mjuka i olja i en rymlig kastrull.
Lägg i grytköttet och bryn det med löken.
Häll på buljongen, låt koka i 20 minuter.
Tillsätt kål och rotsaker och låt koka tills de är mjuka och köttet är mört.
Smaka av med vinäger, salt, peppar och chili.
Ugn: 200 grader, 15 minuter + 35-40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
½ grillad kyckling
1 purjolök
1 röd paprika
2 tsk curry
3 ägg
1 dl crème fraiche
2 dl mjölk
2-3 msk mango chutney
2 dl riven ost
Garnering:
Cocktailtomater
Kryddgrönt
Gör så här:
Pajen:
Smula ner smöret i mjölet till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Fyllningen:
Befria kycklingen från skinn och ben.
Dela köttet i mindre bitar.
Ansa och strimla purjolöken.
Fräs den mjuk och glansig i lite smör tillsammans med curryn.
Kärna ur paprikan, och låt den fräsa med en stund.
Fördela lökröran i det förgräddade pajskalet och lägg kycklingbitarna ovanpå.
Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk och mango chutney.
Häll äggstanningen över pajen och strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Garnera eventuellt med cocktailtomater och kryddgrönt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gurka
1 röd chilifrukt
1 schalottenlök
1 kruka koriander
½ dl thailändsk soja
1 msk fisksås
1 pressad lime
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
Skala och kärna ur gurkan, skiva en tunt.
Finhacka chili och schalottenlök.
Hacka koriandern grovt.
Blanda allt i en skål.
Blanda soja, fisksås och lime och häll över salladen.
Låt dra någon timme, häll bort överflödig vätska.
Rosta sesamfröna lätt i en torr het panna och strö dem över salladen vid servering.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 grillad kyckling
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 squash
1 burk hela tomater
1-2 msk curry
3-4 msk mango chutney
1 dl buljong
Salt
Peppar
Tillbehör:
Kokt ris
Bananer
Jordnötter
Kokosflingor
Matlagningsyoghurt med strimlad gurka
Gör så här:
Befria kycklingen från skinn och ben.
Dela den i mindre bitar.
Skala och hacka löken, skal och finhacka vitlöken.
Ansa och skär squashen i mindre bitar.
Fräs löksorterna i lite smör tillsammans med curry på svag värme tills löken är mjuk.
Tillsätt tomater, buljong, mango chutney och kyckling.
Låt allt sjuda samman ca 5 minuter.
Rör ner squashen och låt den sjuda med några minuter till.
Servera tillbehören, upplagda i små skålar.
Bruna äpplen?
När du juicar äpplen i din råsaftcentrifug kan du undvika att äppeljuicen oxiderar och blir brun genom att tillsätta lime, citron eller apelsin.
Gott, enkelt och ännu nyttigare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|