Alla inlägg under februari 2014

Av Maria - 16 februari 2014 10:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
4-8 skivor färsk skinka (ca 600 g)

Salt

Peppar

1 rödlök

2 msk ädelost

2 msk fransk ljus senap


Gör så här:
Bulta ut köttskivorna lätt.

Lägg ut dem på arbetsbordet.

Skala och finhacka löken.

Fräs den mjuk och glansig i lite smör.

Blanda samman löken med ost och senap.

Salta och peppra köttet.

Fördela lökröran på ena halvan av schnitzlarna och vik över den andra halvan.

Fäst med tandpetare.

Stek schnitzlarna gyllene på båda sidorna, ca 3-4 minuter i lite smör.

Bjud klyftpotatis till.

ANNONS
Av Maria - 15 februari 2014 19:30

Härlig uppiggare på morgonkvisten!


Häll rikligt kall tomatjuice i ett glas.

Smaksätt med några stänk tabasco, pressad citronsaft, salt och svartpeppar.

Stick ner en stjälk blekselleri.

Njut!

ANNONS
Av Maria - 15 februari 2014 18:45

Antal: ca 25 stycken

Ugn: 200 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:
125 g smör, rumsvarmt

1 dl strösocker

2½ dl vetemjöl

1 msk kakao


Fyllning:

50-75 g mjölkchoklad


Garnering:

50 g vit choklad, hackad


Gör så här:
Mixa smör och strösocker väl.

Tillsätt vetemjöl och kakao.

Forma degen till en rulle och slå in den i plastfolie.

Låt den vila i kylskåp i 1 timme.


Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rullen i ca 25 bitar.

Skär mjölkchokladen i lika många bitar.

Lägg en chokladbit på varje degbit och nyp ihop och rulla till kulor.

Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Låt dem svalna något.

Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den tunt över kakorna.

Av Maria - 15 februari 2014 18:15

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

3 gula lökar

1 hel vitlök

1 msk olivolja

200-400 g grytbitar av oxkött

2 liter grönsaksbuljong

1/4 vitkålshuvud

2 morötter i slantar

2 potatisar i bitar

1 msk vinäger

Salt

Peppar

1 tsk torkad chili


Gör så här:

Skala och hacka gul lök och vitlök och stek dem mjuka i olja i en rymlig kastrull.

Lägg i grytköttet och bryn det med löken.

Häll på buljongen, låt koka i 20 minuter.

Tillsätt kål och rotsaker och låt koka tills de är mjuka och köttet är mört.

Smaka av med vinäger, salt, peppar och chili.

Av Maria - 15 februari 2014 10:15

Ugn: 200 grader, 15 minuter + 35-40 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

2-3 msk kallt vatten


Fyllning:
½ grillad kyckling

1 purjolök

1 röd paprika

2 tsk curry

3 ägg

1 dl crème fraiche

2 dl mjölk

2-3 msk mango chutney

2 dl riven ost


Garnering:
Cocktailtomater

Kryddgrönt


Gör så här:

Pajen:

Smula ner smöret i mjölet till en smulig massa.

Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.

Lägg den kallt att vila i ca 30 minuter.

Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 minuter.


Fyllningen:

Befria kycklingen från skinn och ben.

Dela köttet i mindre bitar.

Ansa och strimla purjolöken.

Fräs den mjuk och glansig i lite smör tillsammans med curryn.

Kärna ur paprikan, och låt den fräsa med en stund.

Fördela lökröran i det förgräddade pajskalet och lägg kycklingbitarna ovanpå.

Vispa samman ägg, crème fraiche, mjölk och mango chutney.

Häll äggstanningen över pajen och strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.


Garnera eventuellt med cocktailtomater och kryddgrönt.

Av Maria - 15 februari 2014 08:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 gurka

1 röd chilifrukt

1 schalottenlök

1 kruka koriander

½ dl thailändsk soja

1 msk fisksås

1 pressad lime

1 msk rostade sesamfrön


Gör så här:
Skala och kärna ur gurkan, skiva en tunt.

Finhacka chili och schalottenlök.

Hacka koriandern grovt.

Blanda allt i en skål.

Blanda soja, fisksås och lime och häll över salladen.

Låt dra någon timme, häll bort överflödig vätska.

Rosta sesamfröna lätt i en torr het panna och strö dem över salladen vid servering.

Av Maria - 14 februari 2014 19:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 grillad kyckling

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 squash

1 burk hela tomater

1-2 msk curry

3-4 msk mango chutney

1 dl buljong

Salt

Peppar


Tillbehör:

Kokt ris

Bananer

Jordnötter

Kokosflingor

Matlagningsyoghurt med strimlad gurka


Gör så här:

Befria kycklingen från skinn och ben.

Dela den i mindre bitar.

Skala och hacka löken, skal och finhacka vitlöken.

Ansa och skär squashen i mindre bitar.

Fräs löksorterna i lite smör tillsammans med curry på svag värme tills löken är mjuk.

Tillsätt tomater, buljong, mango chutney och kyckling.

Låt allt sjuda samman ca 5 minuter.

Rör ner squashen och låt den sjuda med några minuter till.

Servera tillbehören, upplagda i små skålar.




Av Maria - 14 februari 2014 18:30

Bruna äpplen?

När du juicar äpplen i din råsaftcentrifug kan du undvika att äppeljuicen oxiderar och blir brun genom att tillsätta lime, citron eller apelsin.

Gott, enkelt och ännu nyttigare.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se