Alla inlägg under mars 2015

Av Maria - 23 mars 2015 21:00

Måndag

Frukost: Allt i ett glas smoothie

Lunch: Kyckling- och halloumisallad

Middag: Kryddstark vitkålsgryta med lammfärsbiffar


Tisdag

Frukost: Blåbärs- och vaniljmüsli

Lunch: Lax med pesto

Middag: Moussaka


Ondag

Frukost: "Broken eggs" med fetaost och chorizo

Lunch: Wraps med tonfiskröra

Middag: Örtbiffar med tomatsmör och sallad


Torsdag

Frukost: Krämigaste äggröran

Lunch: Torsk med smör och äggsås

Middag: Spareribs med coleslaw


Fredag

Frukost: Maria Helanders rawfoodskex

Lunch: Ostpaj med torkade tomater

Middag: Tacodoftande aubergine med köttfärs


Lördag

Frukost: Maria Helanders rawfoodkex

Lunch: Lax med grön curry

Middag: Lyx-stroganoff på oxfilé med zucchininudlar


Söndag

Frukost: Min bästa vegomacka

Lunch: Grillat sidfläsk med grönsaker

Middag: LCHF-tapas

Av Maria - 23 mars 2015 19:15

Måndag:

köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka


Tisdag:

mackor

(Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)


Onsdag:

bacon- och broccolipaj med tomatsallad


Torsdag:

stekt laxfilé med en röra på små linser, stekt lök, paprikatärningar och spenat


Fredag:

räkor, majonnäs och grönsaker och detta äts med händerna


Lördag:

kotlett i ädelostsås med pressad potatis och grönsaker


Söndag:

Västerbottenspaj med sallad

Av Maria - 23 mars 2015 19:00




Måndag:

Panerad fisk, curryremoulad


Tisdag:

Tomatsoppa, varma mackor


Onsdag:
Falukorv med senapssås


Torsdag:

Medelhavsbiffar, bulgur


Fredag:

Cannelloni med ricotta och spenat


Lördag:

Helstekt fläskytterfilé, hasselbackspotatis, choronsås


Söndag:

Flygande Jacob




Av Maria - 23 mars 2015 19:00




Måndag:
Fiskgratäng med torsk, mos och äggsås. Räkor på toppen. Hård röd tomat med vitpeppar på.
 
Tisdag:
Cowboysoppa. Grekiskt lantbröd att doppa.
 
Onsdag:
Korvstroganoff med ris och kokta grönsaker.
 
Torsdag:
Chili con carne med keso och vitlöksbröd.
 
Fredag:
Ninas fläskfilé med banan och curry med potatisgratäng. Minisallad. (jordnötter till de som vill).
 
Lördag:
Panerad torsk med kokt potatis, bechamelsås, citron och kokta grönsaker.
 
Söndag:
Köttbullar med kokt potatis, gräddsås. gele och vitlöks-slungade haricovert.



Av Maria - 23 mars 2015 18:45




Måndag:

Köttfärssoppa med knäckebröd och ost



Tisdag:

Kycklingbiffar med dragonsås och ugnsrostad potatis och rofrukter


Onsdag:

Stekt kassler med ris, kall sås och sallad


Torsdag:

Fiskgryta med citron och dill samt kokt potatis


Fredag:

Tacos


Lördag:

Lunch:

Tacofärs med ris i salladsskålar


Middag:

Hemgjord pizza


Söndag:

Kryddiga kycklingsspett med saffran, ris, sallad och kall sås




Av Maria - 22 mars 2015 18:00

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

125 g margarin
4 dl strösocker
3 st ägg
220 g skalade bananer
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
3 msk mjölk


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop rumsvarmt margarin och socker tills det blivit vitt och pösigt.

Blanda ner äggen, ett i taget, under ständig omrörning.

Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med mjölet, bakpulvret, citronskalet och mjölken.

Rör tills smeten blivit jämn och smidig.
Häll smeten i en smord och bröad form.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Lägg bakpapper över efter en stund så att kakan inte bränns på ytan.

Av Maria - 22 mars 2015 17:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3 dl linser, t.ex gröna eller beluga
1 st lagerblad
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja
2 st morötter, skalad och hackade
1 st gul lök, skalad och hackad
3 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st citron, rivet skal och saft av
2 dl blad- eller kruspersilja, grovhackad
2 msk olivolja (ev.)
½ st röd chili, urkärnad och hackad (ev.)


Gör så här:

Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten.

Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisningar på förpackningen.

Häll av buljongen.
Hetta upp oljan i en stekpanna.

Fräs morötter och lök ca 10 minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra.

Tillsätt citronskal,-saft och persilja.
Blanda den varma morotsblandningen med linserna.

Tillsätt ev. 2 msk olja och strö ev. över chili.

Av Maria - 22 mars 2015 14:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 175-225 grader, 15 minuter + 20 minuter


Ingredienser:

750 g spättafilé

Salt

Peppar

1 dl vatten

1 msk fiskfond

2 dl crème fraiche

1 dl vispgrädde

2 msk hackad dill

2 msk hackad persilja

1 citron, skal och saft


Servera med:

8 körsbärstomater

4 portioner potatismos med ägg


Gör så här:

Rulla ihop filéerna och krydda med salt och peppar.

Lägg över i en ugnsfast form med skarven ner.

Blanda vatten och fond och häll på fisken.

Täck med folie och baka i ugn 15 minuter.


Ta upp fisken, häll av vätskan och lägg tillbaks fisken i formen.

Vispa ihop crème fraiche, grädde, dill, persilja, citronsaft och skal och häll över fisken.

Strö över delade tomater och spritsa mos runt om.

Gratinera i 20 minuter.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards