Alla inlägg under mars 2015
Måndag
Frukost: Allt i ett glas smoothie
Lunch: Kyckling- och halloumisallad
Middag: Kryddstark vitkålsgryta med lammfärsbiffar
Tisdag
Frukost: Blåbärs- och vaniljmüsli
Lunch: Lax med pesto
Middag: Moussaka
Ondag
Frukost: "Broken eggs" med fetaost och chorizo
Lunch: Wraps med tonfiskröra
Middag: Örtbiffar med tomatsmör och sallad
Torsdag
Frukost: Krämigaste äggröran
Lunch: Torsk med smör och äggsås
Middag: Spareribs med coleslaw
Fredag
Frukost: Maria Helanders rawfoodskex
Lunch: Ostpaj med torkade tomater
Middag: Tacodoftande aubergine med köttfärs
Lördag
Frukost: Maria Helanders rawfoodkex
Lunch: Lax med grön curry
Middag: Lyx-stroganoff på oxfilé med zucchininudlar
Söndag
Frukost: Min bästa vegomacka
Lunch: Grillat sidfläsk med grönsaker
Middag: LCHF-tapas
Måndag:
köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka
Tisdag:
mackor
(Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)
Onsdag:
bacon- och broccolipaj med tomatsallad
Torsdag:
stekt laxfilé med en röra på små linser, stekt lök, paprikatärningar och spenat
Fredag:
räkor, majonnäs och grönsaker och detta äts med händerna
Lördag:
kotlett i ädelostsås med pressad potatis och grönsaker
Söndag:
Västerbottenspaj med sallad
Måndag:
Panerad fisk, curryremoulad
Tisdag:
Tomatsoppa, varma mackor
Onsdag:
Falukorv med senapssås
Torsdag:
Medelhavsbiffar, bulgur
Fredag:
Cannelloni med ricotta och spenat
Lördag:
Helstekt fläskytterfilé, hasselbackspotatis, choronsås
Söndag:
Flygande Jacob
Måndag:
Köttfärssoppa med knäckebröd och ost
Tisdag:
Kycklingbiffar med dragonsås och ugnsrostad potatis och rofrukter
Onsdag:
Stekt kassler med ris, kall sås och sallad
Torsdag:
Fiskgryta med citron och dill samt kokt potatis
Fredag:
Tacos
Lördag:
Lunch:
Tacofärs med ris i salladsskålar
Middag:
Hemgjord pizza
Söndag:
Kryddiga kycklingsspett med saffran, ris, sallad och kall sås
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
125 g margarin
4 dl strösocker
3 st ägg
220 g skalade bananer
6½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
3 msk mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop rumsvarmt margarin och socker tills det blivit vitt och pösigt.
Blanda ner äggen, ett i taget, under ständig omrörning.
Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med mjölet, bakpulvret, citronskalet och mjölken.
Rör tills smeten blivit jämn och smidig.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Lägg bakpapper över efter en stund så att kakan inte bränns på ytan.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 dl linser, t.ex gröna eller beluga
1 st lagerblad
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja
2 st morötter, skalad och hackade
1 st gul lök, skalad och hackad
3 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 tsk salt
1 krm peppar
1 st citron, rivet skal och saft av
2 dl blad- eller kruspersilja, grovhackad
2 msk olivolja (ev.)
½ st röd chili, urkärnad och hackad (ev.)
Gör så här:
Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten.
Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisningar på förpackningen.
Häll av buljongen.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Fräs morötter och lök ca 10 minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra.
Tillsätt citronskal,-saft och persilja.
Blanda den varma morotsblandningen med linserna.
Tillsätt ev. 2 msk olja och strö ev. över chili.
Antal: 4 portioner
Ugn: 175-225 grader, 15 minuter + 20 minuter
Ingredienser:
750 g spättafilé
Salt
Peppar
1 dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 citron, skal och saft
Servera med:
8 körsbärstomater
4 portioner potatismos med ägg
Gör så här:
Rulla ihop filéerna och krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form med skarven ner.
Blanda vatten och fond och häll på fisken.
Täck med folie och baka i ugn 15 minuter.
Ta upp fisken, häll av vätskan och lägg tillbaks fisken i formen.
Vispa ihop crème fraiche, grädde, dill, persilja, citronsaft och skal och häll över fisken.
Strö över delade tomater och spritsa mos runt om.
Gratinera i 20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|