Direktlänk till inlägg 11 juni 2015
Antal: 12-16 bitar på buffébordet
Ingredienser:
Botten:
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning:
3 gelatinblad
2 burkar matjessill ā 200 g
1 rödlök
250 g kesella 10%
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
Svartpeppar
1 dl finskuren gräslök
Gör så här:
Botten:
Finhacka eller mixa brödet.
Smält matfettet och blanda med brödet.
Täck botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med brödblandningen.
Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Låt sillen rinna av och spara spadet.
Skala löken.
Finhacka lök och sill.
Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och 1 krm malen peppar.
Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme.
Rör ner lite av sillblandningen i det smälta gelatinet, rör sen ner det i resten av sillblandningen.
Häll det i formen.
Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna.
Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|