Direktlänk till inlägg 2 december 2015

Osso Buco på kycklinglår med saffransmos (LCHF)

Av Maria - 2 december 2015 17:17

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
ca 10-12 kycklinglårfilé

2 rödlökar

2 röda paprikor

Ett par stänger blekselleri

1 morot (kan uteslutas)

1 msk tomatpuré

1 msk mandelmjöl

1 dl vitt vin

1 dl hönsbuljong

1 burk krossade tomater

Olivolja

Salt

Peppar


Gremolata:

1 citron

Ett knippe bladpersilja/färsk timjan

2 vitlöksklyftor


Blomkålsmos:

1 stort blomkålshuvud

2 kuvert saffran

2 dl grädde

Smör

Salt

Nymald svartpeppar


Gör så här:

Skala lök och hacka den tillsammans med paprika.

Skär blekselleri och morötter i tjocka slantar.

Bryn kycklingen runtom i en stekpanna i lite olivolja eller i ugn, om du lagar för många.

Ös ned alla grönsaker och bryn utan att bränna.

Pudra över mjölet och klicka i tomatpurén.

Rör om och häll på vin, buljong och krossade tomater.

Lägg på ett lock eller täck med folie och låt kycklinggrytan puttra på svag värme i 30 minuter.


Gremolata:

Riv citronen på fina rivsidan, hacka persilja och vitlök.

Fördela alltsammans över kycklingen i serveringsögonblicket.


Blomkålsmos:

Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.

Slå av kokspadet och lägg i en klick smör och saffran.

Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.

Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens.

Stavimixa blomkålen direkt i kastrullen.

Smaka av med salt och peppar.


Servera kycklinggrytan med gremolatan och blomkålsmoset.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 09:15

Antal: 4 portioner Ugn: 225 grader, ca 20 minuter   Ingredienser:1 frp kokta svarta bönor (380 g), avsköljda 300 g nötfärs1 liten gul lök, finhackad1 ägg1 tsk torkad timjan1 tsk salt½ tsk cayennepeppar60 g chèvre1 kg morötter1 msk olivoljafling...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se