Direktlänk till inlägg 3 december 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Wrap:
4 ägg
1 dl créme fraiche
1/4 dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk
½ tsk salt
Tacoköttfärs:
500 g blandfärs
Smör eller kokosfett att steka i
1-2 tsk tacokrydda utan tillsatser, t.ex från LCHF-butiken
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tomatsalsa:
4 tomater
4 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Guacamolen:
2 avokador
Saften av 1 lime
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tillbehör:
1 dl créme fraiche
Gör så här:
Wrapen:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg med créme fraiche, mandelmjöl, fiberhusk och salt med elvisp.
Låt det stå och svälla ett par minuter.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper.
Kavla ut smeten över hela ytan.
Lägg de två papprerna med smeten emellan på en plåt.
Grädda med det översta papperet fortfarande på i ca 10 minuter.
Dra sedan av det översta papperet och skär i lagom stora bitar.
Tacoköttfärs:
Fräs blandfärsen i smör eller kokosfett och tillsätt tacokrydda och pressad eller riven vitlök. smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa:
Skär tomaterna i tärningar och blanda med strimlad salladslök.
Blanda med olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Guacamole:
Mosa avokadorna och blanda med limesaft, pressad vitlök, salt och peppar.
Servera köttfärsen med wrapen, tomatsalsan, guacamolen och en klick créme fraiche.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|