Alla inlägg under juli 2016

Av Maria - 5 juli 2016 08:45


Antal: ca 50 stycken

Ugn: 175 grader, ca 20 minuter + 5 minuter


Ingredienser:

200 g smör eller margarin

2 dl strösocker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

3 dl vetemjöl

1 dl hackad sötmandel


Till glasyren:

150 g mintchokladbitar


Gör så här:

Rör smör och socker poröst.

Tillsätt äggen samt de övriga ingredienserna.

Smörj en liten långpanna eller avdela en stor 20*30 cm och bred ut smeten på den.

Grädda i 175 grader ca 20 minuter.

Tag ur pannan och lägg på mintchokladbitarna ett stycke ifrån varandra så att de täcker hela kakan.

Sätt in kakan i ugnen 5 minuter till.

Då mjuknar chokladen och kan bredas ut med en kniv, så att det blir en jämn glaserad yta.

Skär den i små rektanglar då den är kall.




ANNONS
Av Maria - 5 juli 2016 08:15


Ingredienser:

Körsbär


Gör så här:
Skölj bären väl och kärna ur dem.

Driv bären genom en köttkvarn och pressa därefter genom en silduk.

Eller pressa bären i en råsaftcentrifug.

Häll juicen i små portionsförpackningar och frys dem.

När juicen skall användas kan man tillsätta vatten och ev. lite socker eftersom syran är mycket koncentrerad.




ANNONS
Av Maria - 4 juli 2016 14:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

800 g spättafilé

900 g fast potatis

Salt

Peppar

2 dl matlagningsgrädde

2 dl ajvar relish (mild)

50 g grana padano flarn

250 g broccoli


Gör så här:

Tina fisken om den är fryst.

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka potatisen.

Lägg spättafiléerna dubbelvikta i en ugnssäker form.

Salta och peppra över fisken.

Blanda grädde och ajvar relish och häll över fisken.

Strö över osten.

Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.

Ansa, skala och skiva stammen på broccolin, skär resten i buketter.

Koka allt i saltat vatten ca 3 minuter.

Servera fisken med potatisen och broccolin.

Av Maria - 4 juli 2016 09:45


Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 st bakade potatisar

2 dl keso

1-3 msk sambal oelek

1 dl tunt skivad blekselleri

½ dl tunt skivad salladslök

Flingsalt

Svartpeppar


Gör så här:

Blanda samman keso, sambal, selleri och salladslök.

Smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Skeda fyllningen i nybakade potatisar.




Av Maria - 4 juli 2016 09:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 dl hackad persilja

1 dl hackad basilika

2 schalottenlökar, finhackade

1 dl olivolja

½ dl vitvinsvinäger

2 msk flytande honung

1 lime, finriver skal (endast det gröna)

1 vitlöksklyfta, finriven

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar


Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser.




Av Maria - 4 juli 2016 08:47


Antal: 60-65 stycken

Ugn: 175 grader, 20-25 minuter


Ingredienser:

200 g smör eller margarin

2½ dl socker

1 msk vaniljsocker

1 tsk hjorthornssalt löst i 1 msk vatten

6 dl vetmjöl


Gör så här:
Smöret bryns försiktigt under omrörning i en kastrull.

Det får inte bli för mörkt.

Hälls i en skål och sockret tillsätts, medan smöret är hett.

Får kallna och rörs ljust och poröst.

Hjorthornssaltet, upplöst i vatten, tillsätts liksom vaniljsocker och mjöl.

Forma med sked till runda kakor som gräddas på dubbla plåtar i knappt 175 grader 20-25 minuter eller tills kakorna spruckit något på ytan.

De färdiggräddade kakorna ska inte vara avsevärt mörkare än degen.

Kakorna blir porösa vid låg värme men vid för stark blir de hårda.




Av Maria - 4 juli 2016 08:11


Ingredienser:

Röda vinbär

Svarta vinbär


Gör så här:

Skölj bären väl och låt dem rinna av.

Driv bären genom en köttkvarn och pressa därefter genom en silduk.

Eller pressa bären i en råsaftcentrifug.

Häll juicen i små portionsförpackningar och frys dem.

När juicen skall användas kan man tillsätta vatten och ev. lite socker eftersom syran är mycket koncentrerad.




Av Maria - 3 juli 2016 14:00


Antal: 4 stycken minitårtor


Ingredienser:

Vit chokladkräm:

200 g philadelphiaost

1 dl florsocker

75 g vit choklad

1 dl vispgrädde


1 paket tårtbotten, färdig


Till dekoration:

Färska bär

Hyvlad vit choklad

Pistagenötter


Gör så här:
Vispa philadelphiaosten med florsocket.

Tillsätt smält vit choklad lite i taget under omrörning.

Vänd sist ner vispad grädde och rör krämen slät.

Stansa ut runda små bottnar (räkna med ca 3 stycken per portion).

Varva med kräm och bär.

Toppa med färska bär, hyvlad vit choklad och hackade pistagenötter.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se