Alla inlägg under september 2018

Av Maria - 18 september 2018 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 stor zucchini

1 gul lök
1 msk maizena
2½ dl vetemjöl
en knapp tsk bakpulver
1 ägg
salt 
peppar
persilja
 
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och maizena.
Riv zucchini och lök. Salta "rivet" med grovsalt och låt vätskan rinna ur i ett durkslag ca 10 min. 
Skölj rivet och krama ur noga.
Salta peppra och tillsätt persilja.
Eller ta en Italian Seasoning kryddmix istället.
Blanda i resterande ingredienser.
Låt smeten svälla 5-10 minuter.
Fritera plättarna i matolja.
Platta ut dem något i pannan. 
Av Maria - 17 september 2018 16:30

Måndag:

Korv Stroganoff


Tisdag:

Blomkål, broccoli, kassler gratinerat med ostsås


Onsdag:

Fisksoppa med aioli och bröd


Torsdag:

Fläskpannkaka och vitkålssallad


Fredag:

Räkmackor


Lördag:

Lövbiff med pepparsås och potatis


Söndag:

Lever i gräddsås, potatismos och gröna ärtor

Av Maria - 17 september 2018 13:00

Måndag:

Falsk fläskfilé, sås, potatis, gelé och inlagd gurka


Tisdag:

Torsk i ugn med god sås över och potatismos


Onsdag:

Chipsgratäng


Torsdag:

Senapspanerad falukorv med mos


Fredag:

Langos


Lördag:

Kotlettgratäng med hasselbackspotatis


Söndag:

Köttfärssås med spaghetti

Av Maria - 17 september 2018 12:00

Måndag:

Ugnspannkaka


Tisdag:

Linsgryta


Onsdag:

Kyckling, sötpotatis och kokos


Torsdag:

Pyttipanna


Fredag:

Sojabiff med broccoli och spenatmos


Lördag:

Kålpudding, potatis och sås


Söndag:

Kyckingsallad

Av Maria - 16 september 2018 13:45

Ingredienser:

2 mogna avocado

4-5 dl crème fraiche (fet)

½ lime

1 stor vitlöksklyfta (eller 2 små)

salt


Gör så här:

Mosa avokadon med en gaffel, blanda i crème fraichen.

Pressa i vitlök och saften från en halv lime.

Smaka av med salt.

Av Maria - 16 september 2018 10:30

Antal: 8-10 portioner

Ugn: 175 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:
Bananbröd:

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ägg
1 dl ljus sirap
3 bananer (mogna)
3½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk malen nejlika
1 tsk bakpulver
½ tsk salt


Smörkolasås:

2,5½ dl strösocker
90 g smör
1 1/4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt


Gör så här:

Bananbröd:

Värm ugnen till 175°C.

Vispa smör och socker luftigt med elvisp.

Tillsätt äggen, ett i taget, vispa emellan.

Tillsätt sirap och finskivade bananer och vispa till slät smet.

Blanda alla torra ingredienser, rör ner och vispa slätt.
Fodra (eller smöra och bröa) en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter eller tills kakan bara är aningen krämig i mitten.

Servera ljummen med smörkolasås och en kula vaniljglass, om du vill.


Smörkolasås:

Ta fram en medelstor kastrull.

Strö ut en matsked av sockret i mitten av kastrullen.

Värm på strax över medelvärme.

När sockret börjat smälta, lyft och skaka försiktigt kastrullen så att sockret flyter ut.

Rör absolut inte runt i sockret.

Tillsätt två matskedar socker till och låt det smälta innan du tillsätter ytterligare två matskedar.

När allt socker smält, tillsätt smöret, lite i taget och rör emellan – bli inte orolig när allt blir en klump, det löser sig!

Ta kastrullen från värmen och tillsätt försiktigt grädden.

Rör slutligen ner vaniljsocker och flingsalt.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards