Direktlänk till inlägg 5 augusti 2020
Ingredienser:
750 gram frostnupna (annars beska) aroniabär
1½ dl Cointreau (apelsinlikör) el. liknande
½ dl vatten
3 dl ljust muscovadosocker
1 st vaniljstång
1 st kanelstång
1 st citron, saften av
½ krm natriumbensoat (om ej kall förvaring)
Gör så här:
Tina bären något om de varit djupfrysta.
Lägg bären i en kastrull med vatten och likör.
Koka upp långsamt och låt sjuda på svag värme 15-20 minuter.
Bären ska vara mosiga.
Ta från värmen och mosa ytterligare med en stavmixer, för att de sega skalen ska mosas.
Dela vaniljstång och skrapa ur fröna.
Lägg både frön och vaniljstång i grytan.
Tillsätt också socker, kanelstång och citronsaft.
Låt småputtra ca 20 minuter tills sylten är simmig.
Tag från värmen.
"Fiska" upp vaniljstång o kanelstång.
Om du ska använda natriumbensoat, så rör ut det i lite av sylten och rör sen ner det i syltgrytan.
Rengör och värm små burkar.
Fyll dem sen med sylten och sätt genast på locken.
Vänd burkarna upp och ned så blir det vacuum i burken.
Förvara dem i kylen, när de svalnat.
Låt sylten stå till sig en vecka innan du serverar den till något av mina förslag.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|