Direktlänk till inlägg 13 augusti 2020
Ingredienser:
3 kg svartvinbär, ej helt mogna
2 dl vatten
1 kg zucchini
1 st vaniljstång, uppskuren på längden
2½ kg strösocker
1 tsk citronsyra
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Dag 1:
Mosa svartvinbär och häll vatten över.
Låt stå svalt i 1 dygn/över natten.
Dag 2:
Skala ev. zucchini och riv den grovt.
Tillsätt vaniljstången delad på längden och skrapa ev. av fröna.
Tillsätt socker, citronsyra och vaniljsocker.
Rör om och blanda allt med svartvinbärsmoset i en stor kastrull.
Låt koka upp, skumma väl.
Låt koka tills marmeladen börjar stelna, doppa ner en slev och lyft upp, det ska börja stelna.
Ta då av kastrullen från värmen.
Om marmeladen blir för lös kan man tillsätta pektin enl. förpackning.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda glasburkar.
OBS! Ta bort vaniljstången.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|