Direktlänk till inlägg 12 november 2020
Antal: 25-30 stycken
Ugn: 150 grader, ca 18 minuter
Ingredienser:
250g florsocker
100 g mandelmjöl
12 g kakao
3 äggvitor, 2,5 dl
100 g strösocker
Chokladsmörkräm:
75 g rumsvarmt smör
1 äggula
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Chokladsmörkrämen:
Rör smöret mjukt. Sikta i florsocker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner äggula.
Blanda till en slät kräm.
Macaroner:
Sätt ugnen på 150°.
Sikta de torra ingredienserna genom en finmaskig sikt ner i en bunke och blanda.
Vispa äggvitan i en separat bunke, först på låg hastighet, öka efter hand.
Tillsätt strösockret, vispa till en fast marängsmet.
Det tar ca 5 min.
Vänd ner de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
Spritsa ca 50 klickar stora som femkronor på bakplåtspapper.
Låt kakorna torka en kvart före gräddning, dom spricker inte så lätt då.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda ca 18 minuter.
Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna något på plåten.
Lägg en handduk på en plåt och blöta den väl.
Dra papperet med macaronerna från plåten till handduken och låt papperet bli fuktigt.
Detta för att macaronerna inte ska bli torra.
När de lossnar läggs de upp och ner på en torr plåt.
Bred en klick chokladsmörkräm på hälften av macaronerna.
Tryck fast resterande macaroner uppe på krämen.
Förvara torrt och svalt till serveringen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|