Direktlänk till inlägg 9 januari 2022
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
4 dl svarta belugalinser
8 dl vatten
1 rödlök
1 klyfta vitlök
0,5 dl olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
2 msk vinäger eller citronsaft
Gör så här:
Koka linserna i vatten i 20 minuter.
Räkna 1 del linser till 2 delar vatten.
Låt de gärna svalna i vattnet.
Häll av i durkslag.
Skala och hacka eller pressa vitlöken.
Skala och hacka löken.
Fräs vitlök och rödlök i en stor stekpanna i olivoljan i 2-3 minuter.
Tillsätt linserna och rör om.
Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron.
Belugalinserna kan serveras varma, ljumma eller kalla.
Överblivna linser kan du ha i kylen och servera igen.
De blir nästan godare när de fått dra lite.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|