Direktlänk till inlägg 14 januari 2022

Halloumi med bulgursallad & morotstzatziki

Av Maria - 14 januari 2022 09:55

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 gram halloumiost
2 msk olivolja


Bulgursallad:

2 dl bulgur
4 dl vatten
0,5 tsk salt
100 gram färsk spenat
30 gram isbergssallad eller grönsallad
0,5 rödlök
2 avokado
20 cocktailtomater
4 msk olivolja
0,5 tsk salt


Morotstzatziki:

200 gram matyoghurt
4 stora morötter
2 klyftor vitlök
0,5 tsk salt
1 tsk curry
2 krm cayennepeppar eller några droppar tabasco


Gör så här:

Bulgursallad:

Koka först bulgur, koka upp vattnet i en kastrull (eller använd tekokare och häll kokande vatten i en kastrull).

Tillsätt salt samt bulgur och rör om.
Sätt gärna på lock.
Koka på låg värme i 12 minuter.
Ta av kastrullen från värmen och låt bulguren stå i några minuter, ca 5 minuter.
Bred ut den kokta bulguren på en bricka och låt det svalna.


Salladen:

Skölj spenaten och lägg i en stor skål.
Skölj isbergssallad och riv bladen grovt.

Lägg i skålen.
Skala, dela och strimla rödlöken och lägg i skålen.
Dela avokadosarna, sätt kniven i kärnan och vrid ur den, ta en sked och gröp ur halvorna.

Lägg på en skärbräda och skär dem i strimlor.

Lägg i skålen.
Skölj tomater och dela dem samt lägg i skålen.
Blanda i olivolja, kall eller ljummen bulgur samt smaka av med salt.
Bulgursalladen är klar att servera på ett fat, tallrik eller ur skålen till halloumiosten.


Morotstzatziki:

Skala morötter.
Finriv morötterna och lägg i en skål.
Tillsätt och rör i matyoghurt.
Skala och pressa vitlöken och rör i den.
Rör i salt, curry samt cayennepeppar eller tabasco och smaka av.

Tillsätt ev. mer kryddor efter smak.
Tzatziki med morot och curry är klar att servera.

Lägg gärna upp i en fin skål eller på tallrik till halloumiosten.


Stek eller grilla halloumiosten:

Vänd halloumiosten i olivolja.
Stek eller grilla halloumiosten så att den får färg, ca 2-3 minuter på varje sida.
Servera halloumiosten med bulgursalladen och morotstzatzikin.

 
 
Catharina

Catharina

14 januari 2022 11:28

Detta verkar vara gott.
Välkommen till min Bokprinsessan. Kram

http://bokprinsessan

Maria

15 januari 2022 08:20

Jag tycker också det låter gott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards