Direktlänk till inlägg 22 januari 2022
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
1 zucchini
1 aubergine
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 ask körsbärstomater
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
salt och peppar
1-2 pkt bacon
2 pkt färsk pasta
1 kruka persilja
parmesanost
Gör så här:
Skölj och tärna zucchini, aubergine och paprika.
Skölj och halvera tomaterna.
Lägg grönsakerna på en plåt.
Strö över timjan och ringla över olivolja.
Salta och peppa. Rosta i 225 grader i ca 20 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
Skär baconet i tärningar och knaperstek.
Låt rinna av på hushållspapper.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen när grönsakerna börjar bli klara.
Blanda pasta, bacon och grönsaker. Hacka persilja, riv parmesanost och strö över pastan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|