Direktlänk till inlägg 19 december 2023
Antal: 30 stycken
Ingredienser:
1 dl mandel 60g
1 dl hasselnötter 60g
1/2 dl kokosflingor 20g
10-15 st mjuka dadlar
1 msk kakao 6g
1 tsk kokosolja
2-3 tsk lakritspulver ca 8g
2 tsk lönnsirap
1 st skal från 1 citron
1 nypa flingsalt
lakritspulver & lakritsgranulat att rulla i
Gör så här:
Mixa mandeln med hasselnötterna och pulsera tills du har ett nötmjöl.
Tillsätt kokos, kakao, dadlar och kokosolja i omgångar.
Blir massan för tjock så tillsätt lite vatten.
Smaksätt med lönnsirap, lakritspulver, citronzest och flingsalt efter smak.
Rulla till små bollar och rulla dessa i lakritspulver och/eller lakritsgranulat.
Förvara i kyl om du inte ”bjuder” på dom direkt.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|