Direktlänk till inlägg 3 november 2011
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis
Curryröra:
1 rödlök
1 msk olja
1 msk curry
1 dl cornichons
1½ dl gräddfil
Salt
Peppar
Grönsaker och kotlett:
½ påse (á 600 g) grönmix
ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk olja
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Curryröra:
Skala och tärna löken.
Stek den mjuk i oljan i en stekpanna.
Pudra över curryn och lyft upp på en tallrik och låt svalna.
Skiva cornichons och när i gräddfilen.
Blanda curryfräset med gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
Grönsaker och kotlett:
KOka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
Stek kotletterna i oljan i en stekpanna någon minut på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera kotletterna med potatis, grönmix och curryröra.
Ugn: 200 grader, 15 minuter Ingredienser: 100 g mandel 250 g mandelmassa 3 msk råsocker En nypa flingsalt 2 äggvitor Garnering:Eventuellt chiafrön, mandelspån eller kokosflingor Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mi...
Ingredienser: ca 400 g falukorv 2 gula lökar 2 äpplen 1 msk smör eller margarin 1 klyfta vitkål (ca 400 g) 2-3 dl buljong Ca 1 msk frukt- eller äppelcidervinäger Peppar Ev salt Gör så här: Skala lök och ev äpplen, hacka löke...
Antal: 4-6 portioner Ingredienser: ca. 800 g vitkålfett till stekning (smör eller olja)1,2 l vatten2 tärningar kött- eller grönsaksbuljongnågra kryddpepparkorn ochnågra vitpepparkorn1 lagerbladsojasås400 g (eller mera) sidfläsk Gör så h...
Ingredienser: 4 ägg 4 msk grädde eller vatten 1 msk smör eller margarin 2 dl sylt eller 1 pkt djupfrysta skivade jordgubbar Gör så här: Skilj äggulor och vitor. Blanda gulorna med grädde eller vatten. Vispa vitorna till skum och ...
Antal: 4 stycken Ingredienser: 4 skivor vitt bröd, gärna rostat 4 msk keso 4 skivor torskrom 4 tomatskivor 4 msk svart kaviar Citronklyftor Gör så här: Bred ett lager keso på vitt gärna rostat bröd. Täck med en rejäl skiva...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|