Direktlänk till inlägg 10 oktober 2012
Antal: 4 mackor
Ugn: 250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
4 ägg
4 skivor formfranska
Bordsmagarin
ca 16 bitar löksill
Sufflésmet:
2 små ägg
1 dl majonnäs
Salt
Svartpeppar
Dill eller gräslök
Gör så här:
Koka äggen i 7 minuter.
Låt svalna och skiva dem.
Lägg brödskivorna på en bakplåtspappersklägg plåt.
Bred bordsmagarin på brödskivorna och lägg de skivade äggen ovanpå.
Lägg på avrunnen löksill.
Skilj gulan från vitan.
Blanda gulan med majonnäsen i en djup tallrik.
Salta och Peppra.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Blanda försiktigt ner äggvitan i majonnäsröran.
Bred sufflésmeten ovanpå sillen.
Gratinera tills sufflésmeten fått färg i 250 graders ugn, det tar ca 5 minuter.
Garnera med dill eller gräslök.
Ät mackorna varma.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|