Direktlänk till inlägg 31 oktober 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
ca 20 pilgrimsmusslor
1 blomkålshuvud
Olja till stekning
Salt
Svartpeppar
Shizokrasse till garnering
Kapris- & russinkräm:
1 dl gula russin
1 dl kapris
2 dl vatten
3 msk vätska från kapris
2 msk sherryvinäger
2 msk rumstemperat smör
Muskotnöt
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka russin, kapris, vatten kaprisvätskan och sherryvinäger i 10 minuter.
Mixa tills den blir slät.
Blanda in smöret och smaka av med muskot, salt och peppar samt ev. lite mer sherryvinäger.
Dela blomkålshuvudet och skär halvorna i skivor, salta och peppra.
Råstek i oljan tills blomkålen får fin färg men ändå har krispigheten kvar.
Plocka bort muskeln på pilgrimsmusslorna.
Låt dem torka på papper.
Salta och peppra och halstra, alltså stek kort på hög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Servera genast med russinkrämen och blomkålsskivor, garnera med shizokrasse, eller andra vackra kryddblad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|