Direktlänk till inlägg 20 november 2012
Antal: ca 18 stycken
Jäsning: 45 minuter + 20 minuter
Ugn: 250 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
25 g smör + 2 msk till utbakning
1 flaska porter (33 cl)
25 g jäst
1 dl russin
½ dl brödsirap
½ tsk salt
1 msk malen pomerans
1 krm malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
9-11 dl dinkelsikt
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i porter, värm till fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen i en bunke (gärna i en degmaskin).
Lös upp jästen i degvätskan.
Rör i russin, sirap, kryddor och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop degen i 5 min, låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Smörj en plåt med smör.
Knåda ut degen till en längd och skär i ca 18 bitar.
Rulla varje bit till en avlång bulle och "dra ut" små toppiga ändar genom att rulla och trycka samma gång.
Lägg dem på plåten ochc låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär försiktigt några sneda snitt i varje bröd med en mycket vass kniv.
Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lätta.
Låt svalna på galler under bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|