Direktlänk till inlägg 20 november 2012

Kuvertbröd med vört

Av Maria - 20 november 2012 06:15

Antal: ca 18 stycken

Jäsning: 45 minuter + 20 minuter

Ugn: 250 grader, 8-10 minuter


Ingredienser:

25 g smör + 2 msk till utbakning

1 flaska porter (33 cl)

25 g jäst

1 dl russin

½ dl brödsirap

½ tsk salt

1 msk malen pomerans

1 krm malda kryddnejlikor

1 tsk malen ingefära

9-11 dl dinkelsikt


Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.

Häll i porter, värm till fingervarmt (37 grader).

Smula ner jästen i en bunke (gärna i en degmaskin).

Lös upp jästen i degvätskan.

Rör i russin, sirap, kryddor och det mesta av mjölet.

Arbeta ihop degen i 5 min, låt jäsa under bakduk i 45 minuter.


Smörj en plåt med smör.

Knåda ut degen till en längd och skär i ca 18 bitar.

Rulla varje bit till en avlång bulle och "dra ut" små toppiga ändar genom att rulla och trycka samma gång.

Lägg dem på plåten ochc låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.

Skär försiktigt några sneda snitt i varje bröd med en mycket vass kniv.

Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lätta.

Låt svalna på galler under bakduk.

Bakat · Jul
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se