Direktlänk till inlägg 20 november 2012
Antal: ca 18 stycken
Jäsning: 45 minuter + 20 minuter
Ugn: 250 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
25 g smör + 2 msk till utbakning
1 flaska porter (33 cl)
25 g jäst
1 dl russin
½ dl brödsirap
½ tsk salt
1 msk malen pomerans
1 krm malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
9-11 dl dinkelsikt
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i porter, värm till fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen i en bunke (gärna i en degmaskin).
Lös upp jästen i degvätskan.
Rör i russin, sirap, kryddor och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop degen i 5 min, låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
Smörj en plåt med smör.
Knåda ut degen till en längd och skär i ca 18 bitar.
Rulla varje bit till en avlång bulle och "dra ut" små toppiga ändar genom att rulla och trycka samma gång.
Lägg dem på plåten ochc låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär försiktigt några sneda snitt i varje bröd med en mycket vass kniv.
Baka i mitten av ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg och känns lätta.
Låt svalna på galler under bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|