Direktlänk till inlägg 26 november 2012
Antal: ca 30 kakor
Ingredienser:
1 enkel sockerkaka
1,5 dl arrakspunsch, den sorten som finns i livsmedelsaffärer
ca 100 g mörk blockchoklad
ca 30 g kokosfett
Gör så här:
Smula sönder sockerkakan för hand eller i matberedare.
Häll över arrakspunsch.
Blanda och trilla smeten till bollar.
Lägg dem i små pappersformar.
Smält chokladen tillsammans med fettet i vattenbad.
Doppa bollarna i chokladen och strö på strössel.
Ställ dem kallt.
Frys kakorna styckvis och förvara dem i lådor i frysen.
De tinar fort.
Antal: 4 portioner Ugn: 100 grader, 15-20 minuter Ingredienser: 700 g laxfilé (färsk)1 dl gräslök, finhackad4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita)1 knippe rädisa, i tunna skivorflingsalt Glaze:1 dl ostronsås1 dl sweet chilisås1 tsk fä...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter Ingredienser: 500 g nötfärs (eller annan valfri färs, t ex vegofärs)200 g fryst majs1 röd paprika1 gul lök4 klyftor vitlök 1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulver2 tsk malen spiskummin3-4 ms...
Antal: 4 portioner Ingredienser: Potatisdressing:120 g olivolja1 msk havssalt2 msk rödvinsvinäger50 g färsk bladpersilja, hackad20 g färsk koriander, hackad 4 klyftor vitlök, finhackade1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnorsvartpeppar...
Rör smör mjukt och smidigt, smaksätt det med litet socker och konjak, rulla smöret till en rulle, som får ligga en stund i kylskåpet, så att den blir hård. På varma, nygräddade, hoprullade pannkakor läggs en skiva av det kalla smöret, just ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 60 g strösocker2 ägg2 äggulor50 g olivolja200 g soyafraîche 100 g mandeldryck50 g glutenfri mjölmix50 g mandelmjöl5 g vaniljsockerca 0,5 krm salt500 g körsbär, tinadeflorsocker (till servering) Gör så...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|