Direktlänk till inlägg 29 november 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
500 g nötfärs eller blandfärs
Smör eller kokosfett att steka i
1 burk krossade tomater
½ dl Philadelphiaost
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 dl vispgrädde
Salt
Peppar
70 g salladsblad
200 g cocktailtomater
2 avokador
Gör så här:
Finhacka löken och bryn tillsammans med vitlök och köttfärs i en stekpanna.
Stek i smör eller kokosfett.
Lägg över i en gryta och tillsätt krossade tomater, Philadelphiaost, tomatpuré, paprikapulver och vispgrädde.
Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt den puttra i ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med salladsblad, cocktailtomater och avokador i skivor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|