Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013

Chokladfudge med polkaströssel

Av Maria - 26 oktober 2013 11:15

Antal: ca 25 rutor


Ingredienser:

50 g smör

2 msk kakao

5 dl strösocker

2 dl matlagningsgrädde

1 krm pepparmyntsolja

1½ krm salt

100 g mörk cholklad (60-70 % kakaohalt)

2 msk ljus sirap


Topping:

150 g vit choklad

½ dl vispgrädde

1 tsk smör


Garnering:

10-15 polkagrisar, fint krossade


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till fudgen i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp över låg värme under omrörning tills allt sockret löst sig.

Skrapa ner ev. socker från kanterna med hjälp av en slickepott.

Öka värmen något och låt massan koka tills den når 113 grader (det tar oftast 15 minuter) och kyl sedan av kastrullen i ett kallt vattenbad.

Låt stå och svalna ca 10 minuter.

Vispa fudgen kraftigt tills den börjar bli matt, ca 10 minute.

Plasta under tiden en rektangulär eller kvadratisk form, ca 20-30 cm med plastfolie.

Stjälp upp massan i formen och tryck ut den jämnt.

Låt stå i kylen någon timme för att stelna.

Smält under tiden chokladen tillsammans med vispgrädden över ett vattenbad.

Rör i smöret och häll därefter toppingen över den stelnade fudgen.

Krossa polkagrisarna grovt i en mortel eller lägg dem i dubbla plastpåsar och slå mot en bänk.

Strö krosset över toppingen och ställ in formen ytterligare en stund i kylen.

När den vita chokladen stelnat, lyft ur fudgen och skär den i mindre bitar med en vass kniv.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Av Maria - Tisdag 11 juni 06:07

      Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine, ca 300 g 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar 2 msk olivolja 1 förpackning krossade tomater (á 500 g) 1 dl vatten 2 burkar bönor, gärna blan...

Av Maria - Söndag 9 juni 16:07

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1½ dl quinoa 150 g fetaost, max 20% fett 1 squash 4 bifftomater 1 rödlök 20 svarta oliver   Dressing: 3 msk vatten 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk hackad oregano 3 msk salt 1 krm g...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se