Direktlänk till inlägg 5 november 2013
Antal: 4-8 portioner
Ingredienser:
2 burkar matjessill i bitar
Senapssås:
1½ msk söt senap
1½ msk fransk osötad dijonsenap
1 msk socker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vinäger
½-1 dl hackad dill
1 dl olja
1 äggula
Garnering:
Dillkvistar
Gör så här:
Häll lagen från sillen och låt den rinna av väl, gärna på hushållspapper så att inte kvarvarande lag tunnar såsen.
Rör ihop allt (gärna med elvisp) utom olja och gula till senapssåsen.
Tillsätt oljan lite i taget under vispning eller ständig omrörning.
Vispa i gulan.
Lägg upp sillbitarna i rader på ett djupt serveringsfat och häll över såsen.
Kan stå över natten eller flera timmar i kylskåp, eller ätas direkt.
Garner med dill.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|