Direktlänk till inlägg 15 november 2013
Antal: 8 bufféportioner
Ingredienser:
400 g äpplen
200 g torkade aprikoser
1 gul lök
1 dl råsocker
1 dl äppelcidervinäger
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
Gör så här:
Kärna ur äpplena och skär dem i bitar.
Skär aprikoserna i bitar.
Skala och hacka löken.
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Koka utan lock tills vätskan kokat in, ca 25 minuter.
Häll upp på en ren glasburk, sätt på lock och låt kallna.
Förvara chutneyn i kylen.
Allt fler väljer att köpa färdigkokt julskinka.
I stället för skinkkoket kan det vara kul att satsa på en hemgjord äppelchutney istället för det traditionella äppelmoset.
Men chutneyn är också ett gott tillbehör till revbensspjällen, korven, köttbullarna och den lagrade julosten.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|