Direktlänk till inlägg 4 november 2014
Ugn: 175 grader, 6-8 minuter
Ingredienser:
Pepparkaksdeg
Parmesanost
Flingsalt
Gör så här:
Riv parmesanost.
Kavla ut degen och skär 2 cm långa remsor.
Strössla parmesanost och flingsalt över degen.
Placera på bakplåtsklädd långpanna och grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, 6-8 min.
Är degen tjockare, grädda på lägre temperatur under längre tid.
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Måndag: Helstekt falukorv, favoritpastan och vitkålssallad. Skär korven nästan rakt igenom på längden. Bred skåran med senap och lägg ett lager Bostongurka blandad med finhackad äpple. Fruktkompott. Tisdag: Spenatsoppa på både lät...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|