Direktlänk till inlägg 11 november 2014

Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Av Maria - 11 november 2014 15:30

Ugn: 175 grader, 20 minuter


Ingredienser:

REVBENSSPJÄLL TILL JUL
1 kg  revbensspjäll
1 st  gul lök
2 st  lagerblad
Svartpeppar

 

GLASERING TILL REVBENSSPJÄLL
2 dl  honung
1 dl  olivolja
1,5 tsk  flingsalt
1 tsk  malen ingefära

 

Gör så här:
Revbensspjäll till jul:

Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. 

Placera revbensspjället i långpanna. 


Glasering:

Blanda alla ingredienserna till en glasering. 

Pensla glaseringen på revbensspjällen. 
Griljera dina revbensspjäll i ugnen cirka 20 minuter, 175 grader. 
Pensla på mer glasering under tiden revbensspjällen är i ugnen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 19 maj 05:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards