Direktlänk till inlägg 1 december 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 mindre eller 2 större auberginer
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd eller grön paprika
1 burk/förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk tacokrydda
2 dl riven cheddar
Salt
Peppar
Olivolja
Ev. vispgrädde
Oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden coh skär med en vass kniv djupa snitt kors och tvärs i grönsakerna utan att det går hål i skalet.
Man kan göra ett snyggt mönsteer t.ex fyra snitt på tvären åt båda hållen.
Häll på 2-3 msk olivolja på varje auberginehalva.
Krydda med salt och peppar.
Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka dem i 20 minuter.
Under tiden skalar du lök coh vitlök och hackar det fint tillsammans med paprika.
Fräs i rejäl stekpanna i olja tillsammans med köttfärsen.
Strö över tacokryddor, tomatpuré och de krossade tomaterna.
Rör om och låt småputtra på svag värme i 15 minuter.
Späd med grädde om det ser torrt ut.
Smaka av färsen med salt och peppar.
Täck auberginen med köttfärs när det är dags för servering.
Strö på osten och gratinera i het ugn, gärna med grillen påslagen, tills osten fått fin färg.
Toppa med oregano.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|