Direktlänk till inlägg 2 december 2015

Osso Buco på kycklinglår med saffransmos (LCHF)

Av Maria - 2 december 2015 17:17

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
ca 10-12 kycklinglårfilé

2 rödlökar

2 röda paprikor

Ett par stänger blekselleri

1 morot (kan uteslutas)

1 msk tomatpuré

1 msk mandelmjöl

1 dl vitt vin

1 dl hönsbuljong

1 burk krossade tomater

Olivolja

Salt

Peppar


Gremolata:

1 citron

Ett knippe bladpersilja/färsk timjan

2 vitlöksklyftor


Blomkålsmos:

1 stort blomkålshuvud

2 kuvert saffran

2 dl grädde

Smör

Salt

Nymald svartpeppar


Gör så här:

Skala lök och hacka den tillsammans med paprika.

Skär blekselleri och morötter i tjocka slantar.

Bryn kycklingen runtom i en stekpanna i lite olivolja eller i ugn, om du lagar för många.

Ös ned alla grönsaker och bryn utan att bränna.

Pudra över mjölet och klicka i tomatpurén.

Rör om och häll på vin, buljong och krossade tomater.

Lägg på ett lock eller täck med folie och låt kycklinggrytan puttra på svag värme i 30 minuter.


Gremolata:

Riv citronen på fina rivsidan, hacka persilja och vitlök.

Fördela alltsammans över kycklingen i serveringsögonblicket.


Blomkålsmos:

Dela blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i vatten.

Slå av kokspadet och lägg i en klick smör och saffran.

Rör om ordentligt så att saffran och smör når all blomkål i kastrullen.

Slå på grädden, börja med hälften och koka ihop till krämig konsistens.

Stavimixa blomkålen direkt i kastrullen.

Smaka av med salt och peppar.


Servera kycklinggrytan med gremolatan och blomkålsmoset.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards