Direktlänk till inlägg 3 december 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Wrap:
4 ägg
1 dl créme fraiche
1/4 dl mandelmjöl
½ dl fiberhusk
½ tsk salt
Tacoköttfärs:
500 g blandfärs
Smör eller kokosfett att steka i
1-2 tsk tacokrydda utan tillsatser, t.ex från LCHF-butiken
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tomatsalsa:
4 tomater
4 salladslökar
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Guacamolen:
2 avokador
Saften av 1 lime
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Tillbehör:
1 dl créme fraiche
Gör så här:
Wrapen:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg med créme fraiche, mandelmjöl, fiberhusk och salt med elvisp.
Låt det stå och svälla ett par minuter.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat bakplåtspapper.
Kavla ut smeten över hela ytan.
Lägg de två papprerna med smeten emellan på en plåt.
Grädda med det översta papperet fortfarande på i ca 10 minuter.
Dra sedan av det översta papperet och skär i lagom stora bitar.
Tacoköttfärs:
Fräs blandfärsen i smör eller kokosfett och tillsätt tacokrydda och pressad eller riven vitlök. smaka av med salt och peppar.
Tomatsalsa:
Skär tomaterna i tärningar och blanda med strimlad salladslök.
Blanda med olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar.
Guacamole:
Mosa avokadorna och blanda med limesaft, pressad vitlök, salt och peppar.
Servera köttfärsen med wrapen, tomatsalsan, guacamolen och en klick créme fraiche.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|