Direktlänk till inlägg 11 december 2015
Ingredienser:
2 dl ljus sirap
1½ dl strösocker
3/4 dl flytande margarin
1 1/4 msk mald pepparkakskrydda
½ dl mjölk
1 ägg
1 äggula
1 tsk bikarbonat
11 dl vetemjöl
Gör så här:
Koka upp sirap och socker, och blanda med flytande margarin och pepparkakskrydda.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölk, ett ägg och en äggula.
Rör om tills blandningen har svalnat av.
Mät upp bikarbonat tillsammans med 5 dl mjöl och blanda med övriga ingredienser.
Tillsätt ytterligare 6 dl mjöl och låt degen vila i kylskåp till nästa dag.
Täck bunken med plastfolie så att degytan inte torkar.
Sätt på ugnen.
Ta fram bakplåtar och täck dem med bakplåtspapper.
Dela upp degen och kavla ut den i omgångar, ca 3 mm tjockt.
Använd en mugg med en diameter på ca 8 cm som mått och ta ut rundlar.
Provgrädda eventuellt den första kakan och tillsätt mer mjöl om den flyter ut.
Grädda kakorna i 10 minuter på mittfalsen i ugnen.
Låt dem kallna på galler och förvara dem sedan i en burk med tättslutande lock.
Bjud med smör och ost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|