Direktlänk till inlägg 17 december 2015
Antal: 1 bröd
Jäsning: ca 30 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, 20-25 minuter, 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst (½ paket)
3 dl vatten (fingervarmt, 37 grader)
1 msk strösocker
1½ tsk salt
1 dl glutenfritt havremjöl, provena (fullkorn)
4 dl glutenfri havremjölmix för bröd, provena
25 g smör (rumsvarmt)
½ äpple (urkärnat, grovhackat)
Garnering:
2 msk solroskärnor
½ äpple (i tunna skivor)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, häll på vatten och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt socker, salt, havremjöl och hälften av havremjölmixen.
Klicka ner smör och tillsätt äppelhacket och resten av mjölmixen, lite i taget.
Bearbeta degen ordentligt.
Se upp så att degen inte blir för fast.
Den ska fortfarande vara lös och kladdig.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Smöra en limpform ca 1½ liter, strö lite mjölmix och ev solroskärnor i formen.
Klicka ner degen i formen.
Stick ner äppelskivor och strö över solroskärnor.
Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Sänk värmen till 175 grader och grädda ev ytterligare ca 10 minuter.
Ta ut formen och låt den svalna något innan du stjälper upp brödet på galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|